Szakdiplomaták visszahívása Brüsszelből

Hírösszefoglaló
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország szakdiplomatákat hív vissza a brüsszeli állandó képviseletről. Az Európai Unió pénzügyminisztereinek testülete, vagyis az Ecofin mellett működő magyar titkárságot alakítja át a nemzetgazdasági tárca – írta tegnapi számában a Napi Gazdaság című lap. A minisztérium csütörtökön közölte: Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője az átalakítás szándékáról 2010. szeptember 23-án levélben tájékoztatta Martonyi János külügyminisztert. Matolcsy a személycseréket azzal indokolta, hogy Brüsszelben az új kormányzati szerkezetet jobban tükröző képviseletre van szükség, s az átalakítás az esedékes magyar uniós elnökség szabta feladatokra való zökkenőmentes átállást is szolgálja. Bár a brüsszeli állandó képviselet pénzügyi csoportjának tagjai a külügy alkalmazásában állnak, őket a nemzetgazdasági tárca választja ki. Ennek megfelelően az egyes szakdiplomaták visszahívásával megüresedő helyekre a nemzetgazdasági tárca hamarosan újak kiküldését kezdeményezi. A minisztérium az MTI kérdésére nem közölte, hány szakdiplomatát érint a váltás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.