Szávay Ágnes címvédőt vert Szöulban

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyári tündöklése, a budapesti és a prágai WTA-viadal megnyerése, az amerikai turné, majd kis szusszanás után Szávay Ágnes visszatért a tenisz körforgásába, méghozzá a 220 ezer dolláros szöuli tornán. Itt két magabiztos sikerrel került a nyolc közé, majd tegnap legyőzte a címvédő japán Date Krumm Kimikót is. A világranglista 38. helyén álló, 8. kiemelt magyar játékos remekelt az első játszmában, a másodikban viszont a kedden már a negyvenet betöltő japán játékos a rövidítésben egyenlített. A döntő szett elején Szávay elvette ellenfele adogatását, majd így tett 3:1-nél is, így 5:2-nél belefért egy brékvesztés is.
„Nagy csatát vívtunk, Kimikó egészen a végéig keményen harcolt” – mondta Szávay a találkozó után. Hozzátette: bízik benne, hogy megint bekerül a ranglistán a legjobb 30 közé, és így kiemelt lehet a jövő évi Grand Slam-viadalokon is. A fináléba kerülésért 21 éves orosz kortársával, az 5. kiemelt Aliszja Klejbanovával találkozik, aki éppen tíz hellyel áll előtte a sorban, s eddigi egyetlen találkozójukon, két éve Antwerpenben legyőzte őt.
Szöul, negyeddöntő: Szávay (magyar, 8.)–Date Krumm (japán) 6:2, 6:7 (3-7), 6:3, Petrova (orosz, 1.)–Flipkens (belga) 6:2, 6:1, Klejbanova (orosz, 5.)–Makarova (orosz) 6:1, 6:2, Zakopalova (cseh)–Szafina (orosz) 7:5, 6:3. Az elődöntőkben: Szávay–Klejbanova, Petrova–Zakopalova.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.