Százmillióktól eshet el Nyíregyháza

Az önkormányzat hibájából került veszélybe a nyíregyházi kiskörút építése, a városháza hanyagsága miatt függesztették fel a négyszázmilliós támogatás kifizetését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél – állítja Kovács Ferenc képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje.

2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy múlt heti ellenőrzés után állította le a pénzek kifizetését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, és arra kötelezte a nyíregyházi önkormányzatot, tulajdoni lappal igazolja, hogy a beruházáshoz szükséges teljes nyomvonal a tulajdonában van. Kovács Ferenc rámutatott, az útépítést EU-forrásból finanszírozhatták volna, ám a beruházás befulladt, mert az önkormányzat hat év alatt sem tudta rendezni egy 25 méteres szakasz tulajdonjogát. A problémára az építési hatóság és a terület tulajdonosa is figyelmeztetett, ám a városháza nem lépett. A hanyagság veszélybe sodorta a négyszázmilliós támogatást is – közölte Kovács Ferenc. Az útépítést akadályozó tulajdoni helyzet a Bocskai laktanya privatizálásakor keletkezett. Az ingatlannal együtt a most szóban forgó 25 méternyi nyomvonalszakaszt és a közelben lévő körforgalmat is birtokba kapta a befektető. A körúthoz csatlakozó bekötőút-kivitelezést idén akarták megkezdeni, bár a kivitelezési terv 2006-ra elkészült, és 2007-ben már át is kellett volna adni a beruházást. A kivitelező cég fel is vonult, augusztusban azonban kénytelenek voltak a munkát felfüggeszteni, mert az ominózus 25 méteres szakaszt a tulajdonos lezárta.
Csabai Lászlóné polgármester úgy nyilatkozott, az útszakasz tulajdonosa túl sokat kér az ingatlanért, ezért nem tudta rendezni a tulajdonjogot a város. Kovács viszont úgy tudja, nem is tárgyaltak érdemben az útszakasz tulajdonosával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.