Százszázalékos ászok

Munkatársunktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban, így a hivatalos kezdési idő előtt, 18.30-kor indult a labdarúgó Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja. Az F csoport két, eddig százszázalékos alakulata csapott össze, a Szpartak Moszkva fogadta a Chelsea-t. Az első gólt egy orosz játékos szerezte, csak éppen Zsirkov, a londoniak légiósa volt az, aki a hazai kapuba bombázott, majd Anelka még a szünet előtt 2-0-ra növelte a vendégek előnyét. Az eredmény térfélcsere után nem változott, így a Chelsea három forduló után, fél távnál kilenc ponttal áll.
Szintén két százszázalékos egylet feszült egymásnak a H csoportban, és a házigazda Arsenal itt is 2-0-ra lépett meg szünetre a Sahtar Donyecktől, de nem érte be ennyivel, 5-1-re tarolt. Ugyanebben a kvartettben a Braga első góljait és győzelmét érte el a Partizan Beograd ellen.
A nap rangadóját a Real Madrid vívta a Milannal, hiszen a két fél összesen tizenhat BEK- és BL-trófea birtokosa. Ez persze a dicső múlt, a jelenben pedig a G jelű kvartett két listavezetője találkozott. A spanyolok már negyedóra elteltével kétgólos vezetésre tettek szert: a 13. percben Ronaldo 20 méteres szabadrúgásból talált be, majd egy percre rá Özilnek a bal felső sarokba tartó lökete pattant meg Bonera fején és hullott be a hálóba.
A folytatásban a Milan is vehemensebben próbálkozott, nyílttá vált a meccs, de maradt a 2-0. Így három kör után a Bayern München, a Chelsea és az Arsenal mellett a Real mérlege is hibátlan.

BL-csoportkör, 3. forduló.
E csoport: Bayern München–CFR Cluj 3-2, AS Roma–Basel 1-3.
F csoport: Szpartak Moszkva– Chelsea 0-2, Marseille–MSK Zilina 1-0. G csoport: Real Madrid–Milan 2-0, Ajax–Auxerre 2-1. H csoport: Arsenal–Sahtar Donyeck 5-1, Braga–Partizan Beograd 2-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.