Székekkel is verekedtek Cozma gyilkosai

Szemtanúk meghallgatásával folytatódott a Marian Cozma meggyilkolása miatt folyó per a Veszprém Megyei Bíróságon. Az elhangozottakból az látszik körvonalazódni, hogy egy helyett két támadó használt széket a verekedés során, egyikük pedig sörösüveget is ragadott 2009. február 8-án hajnalban a Patrióta lokálban.

Velkei Tamás
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székre fölállva kémlelte a tömeget egy sötét pólós, kopasz, kigyúrt roma, aki később sörösüveggel támadt Marian Cozmára – állt B. Ákos szemtanú Németh Balázs tanácsvezető bíró által ismertetett vallomásában. A támadó a leírás alapján a harmadrendű vádlott Sztojka Iván, esetleg a másodrendű vádlott Németh Győző lehetett. Kérdésre kijelentette: a sörösüveget biztosan nem a kézilabdázók használták, és azt sem látta, hogy az elsőrendű vádlott Raffael Sándor sérülést szenvedett volna. Felérve az utcaszintre, B. Ákos ápolta Zsarko Sesumot, akinek földagadt szemére jeget nyomott. Azt is megemlítette, hogy egy sokkot kapott vendég, látva Marian Cozma haldoklását, azt hajtogatta: „Hogy tehetnek ilyet emberek?!”
B. Szabolcs így emlékezett a történtekre: egy földön fekvő embert székkel vertek, egy dulakodásban részt vevő férfit pedig – aki kiszabadította magát a verekedésből – az egyik elkövető rántott vissza a bolyba. B. Balázs azt emelte ki, hogy rá sem mert nézni a diszkóba letóduló, kigyúrt, veszélyesnek tűnő romákra. Hasonlóképpen emlékezett a székkel verekedőre: a sötét pólós férfi többször is lesújtott. A. Endre is úgy fogalmazott: Marian Cozmát egy sötét pólós férfi ütötte le hátulról a székkel. A verekedés kipattanásakor a közelben táncoló B. Zoltán elmondta: sörrel locsolták le, barátnője orrnyerge pedig egy elrepülő üvegszilánk miatt szakadt fel és kezdett vérezni. A tanú Marian Cozmáról szólva elmondta: nem látszott, hogy ittas lenne, viselkedése nem volt különös. (Korábban a vádlottak állították: a meggyilkolt román sportoló agresszívan viselkedett a diszkó közönségével.)
Raffael Sándor és Németh Győző indítványozta, hogy a későbbiekben a tanúkat befolyásoló hamis médiahírek miatt a tárgyalásokat a nyilvánosság kizárásával tartsák, ám ezt a bíróság elutasította. A per október 25-én folytatódik a kézilabdázók meghallgatásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.