Szigorítják az ellenőrzést

Erősíteni kell a vörösiszap tárolásával összefüggő műszaki követelményrendszert és annak ellenőrzését.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője nyilatkozta lapunknak adott exkluzív interjújában. Utalva a tragédia után indult vizsgálatra, jelezte: mindenképp megoldást kell találni ezen tárolók kötelező felelősségbiztosítási rendszerének kialakítására. Beszélt arról is, hogy hétfőn érkezik Kolontárra és Devecserre az első statikus-építész csoport, amely ellenőrzi az épületek állapotát, és elvégzi a próbafelméréseket, ezután válik egyértelművé, hány házat kell majd ledózerolni.
Bakondi György közölte, a Nemzeti Nyomozó Iroda a halált okozó tömegszerencsétlenség kapcsán az üzemeltető felelősségén túl azt is ellenőrzi, hogy mit tettek, illetve mit mulasztottak el az előzetes hatósági ellenőrzés során.
Elárulta azt is: a katasztrófa nyomán vizsgálják annak lehetőségét, hogy miként hozhatnának létre egy egységes iparbiztonsági hatóságot az OKF bázisán.
Interjú a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.