Szíven szúrtak egy craiovai gimnazistát

Egy diákot agyonszúrt, egy másikat pedig megsebesített egy fiatalember tegnap a dél-romániai Craiova városának egyik gimnáziuma közelében. Az elmúlt időszakban elszaporodtak az erőszakos cselekedetek a romániai oktatási intézményekben.

2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyű bűntény rázta meg tegnap a dél-romániai Craiova városát, ahol egy fiatal megkéselt két helyi gimnazistát, akik közül az egyik belehalt sérülésébe. Még a tanítás befejezése előtt, kora délután történt az eset. Florentina Popescu, a Dolj megyei rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a Tudor Arghezi Gimnázium közvetlen közelében egy fiatalokból álló csoport rátámadt az iskola néhány diákjára. Az agresszorok egyike kést rántott elő, és többször a tanulók felé szúrt, akik közül kettőt súlyosan megsebesített. Helyszíni beszámolók szerint a támadó az egyik 17 éves diákot szíven találta, a másikat pedig többször hátba szúrta. A sérülteket társaik bemenekítették az iskola épületébe, ahol a tanintézet orvosa és néhány pedagógusa azonnal megpróbálta újjáéleszteni a XI. osztályos tanulót, de a mellkasát ért szúrás végzetesnek bizonyult, a mentők csak a halálát tudták megállapítani. A másik diákot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az orvosok azonnal megműtötték.
Az incidens után a késelő elmenekült a helyszínről, a rendőröknek többórás hajsza után sikerült őrizetbe venniük. Kiderült, hogy a 19 éves támadót korábban magaviseleti okokból kicsapták a craiovai gimnáziumból, a bátyja pedig nemrég összetűzésbe keveredett az áldozattal, akit ő nyilvánosan megfenyegetett, hogy boszszút áll a történtekért.
Emil Boc román kormányfő utasítására a belügyminiszter a helyszínre sietett, és személyesen koordinálja a nyomozók munkáját. A bukaresti hatóságok az iskolák rendőri védelmének szigorítását tervezik, az utóbbi időszakban ugyanis számos, a craiovaihoz hasonló eset történt az országban.
Kedden Ploiesti egyik iskolájának udvarán két tinédzser bántalmazott, majd gázspray-vel lefújt egy diákot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.