Szocialista feljelentés Schiffer András ellen

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét az MSZP nevében Puch László pártigazgató. A beadvány szerint a szocialisták azt kifogásolják, hogy Schiffer András egy nyilatkozatában azt állította: az LMP ellenfelei nem válogatnak az eszközökben, a „szocialisták a belső levelezéseinket kifürkészik és közzéteszik”. Ez utóbbi kitétel az MSZP szerint valótlan, és sérti a pártot.
A Fővárosi Bíróság az üggyel összefüggésben a Népszabadságot úgy tájékoztatta, hogy a II–III. kerületi bíróságon folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság az eljárást még szeptember elején felfüggesztette, és a végzés jogerőre emelkedését követően „megkeresi a Magyar Köztársaság Országgyűlését a mentelmi jog tárgyában hozandó állásfoglalás végett”.
Az LMP sajtóosztálya közölte: a frakcióvezető hivatalosan még nem értesült arról, hogy kérték volna mentelmi jogának felfüggesztését. – Ha érkezik ilyen kérés, akkor az LMP mentelmi jogra vonatkozó általános alapelvei szerint járunk el. Vagyis a képviselői munkával öszszefüggő ügyben (például politikai véleménykülönbség, politikai nézetek hangoztatása) a frakció nem támogatja a mentelmi jog kiadását – fogalmaztak a Lehet Más a Politika illetékesei. A közvádas bűncselekmények ügyében a parlament általában hozzájárul a mentelmi jog felfüggesztéséhez, rágalmazási ügyekben rendszerint nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.