Szocialista örökség

Mizsei Bernadett
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem felel meg a tervezési előírásoknak, ezért balesetveszélyes lehet a Pest megyei Csörög község óvodája, amelynek felépítésére 160 millió forint támogatást adott a szocialista kormány. Ezt állapította meg a visszásságok felderítésére felállított vizsgálóbizottság.
A szocialista kormányok alatti sorozatos intézménybezárások idején Bóth János és Sándor István MSZP-s országgyűlési képviselők lobbizására 2008 decemberében 160 millió forintot kapott Csörög önkormányzata egy 75 férőhelyes óvoda építésére. Ám az a mai napig nem készült el teljesen, így a szülők kénytelenek más városba vinni gyermekeiket, illetve felváltva felügyelni rájuk. A helyhatóság ráadásul az óvodaépítés közbeszerzését egy be nem jegyzett, tehát nem létező MSZP közeli vállalkozó cégére, a PPP Auto Kft.-re bízta, amely 3,2 millió forintot kapott munkájáért. Hegedűsné Kripák Ildikó független polgármester tagadja felelősségét a támogatási pénzek jogszerűtlen felhasználásában.
A képviselő-testület idén augusztusban kezdeményezte az óvoda teljes körű műszaki és jogi átvilágítását, valamint felfüggesztette a városvezetőt. A vizsgálatra felkért független műszaki szakértő megállapította, hogy több építési előírásnak sem tettek eleget az építők, ezért az balesetveszélyes lehet. Jakab Helga fideszes polgármesterjelölt, helyi képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Hegedűsné a közbeszerzési eljárással és a vállalkozási szerződéssel is jogszabálysértést követett el. A jelenlegi polgármester személyi felelősségét az igazságügyi szakértő is megállapította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.