Szőcs Géza brüsszeli felszólalása

Tölgyesi Gábor
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár tegnap felszólalt az Európai Unió audiovizuális politikáért felelős minisztereinek brüszszeli ülésén. Beszédében hangsúlyozta, az unió 2012 utáni filmtámogatási irányelveiben figyelembe kell venni a tagállamok egyéni helyzetét, az egyes országok méretét, filmiparuk sajátosságait. A miniszterek röviden ismertették országuk álláspontját a filmipar támogatásával kapcsolatban. Úgy vélték, a kulturális sokszínűség jegyében is szélesíteni kell a filmipar lehetőségeit. Szőcs Géza szerint a találkozón vázolt elképzelések megfelelnek a magyar igényeknek, kedveznek a kisebb országok filmiparának.
Szőcs Géza lengyel partnerével, Monika Smolen helyettes államtitkárral a magyar uniós elnökség kulturális prioritásairól is egyeztetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.