Szombathelyi főpróba a vb-re

Munkatársunktól
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombathely a hét végén immár harmadik alkalommal ad otthont rangos nemzetközi tornászversenynek, s a Grand Prix-sorozatba tartozó viadal a hazai élvonalnak egyúttal az utolsó felmérő is az október 16–24. közötti rotterdami világbajnokság előtt. „A tavalyi és a tavalyelőtti versenyünknek is nagyon jó nemzetközi visszhangja volt, nem utolsósorban azért, mert Szombathely nagyszerű házigazdának bizonyult. S a város most is minden segítséget megadott, hogy a nemzetközi szintű helyi női klubbal, a Delfin SE-vel karöltve idén is remek GP-t rendezhessünk. Az Arena Savaria sportcsarnokban pénteken bonyolítjuk le a selejtezőket, szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket, s bemutatókkal is igyekszünk kiszolgálni a közönséget” – tájékoztatott Magyar Zoltán, a hazai szövetség alelnöke. A lólengés kétszeres olimpiai bajnoka elmondta, legnevesebb mai követője, a szeren négyszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-2. Berki Krisztián most éppen nem bajlódik makacs csuklósérülésével, ami mindenképpen jó előjel a rotterdami világbajnokságra.
A vb a londoni olimpiára elő-kvalifikációs verseny, férfi- és női csapatunknak egyaránt az első 24 között kell végeznie, hogy a jövő évi, tokiói vb-n is teljes létszámban képviseltethesse magát. A társszakág ritmikus gimnasztikázók a múlt héten a moszkvai vb-n már teljesítették a maguk részfeladatát; kéziszercsapatunk 10. helye jövőre kvótát érne – az olimpián tizenkét együttes szerepelhet –, de az egyéniben 24.-ként zárt Vass Dóra is bizakodhat, hogy befér a londoni huszonnégyes mezőnybe. Berkitől persze Rotterdamban, s még inkább a hét végén Szombathelyen ennél jóval többet remélünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.