Tagadják a bántalmazást a rendőrök

Hírösszefoglaló
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perük első tárgyalásán tagadta tegnap bűnösségét az a két bátaszéki rendőr és decsi kollégájuk, akiket kényszervallatással vádol a Tolna Megyei Főügyészség – olvasható a távirati iroda jelentésében. A vádirat szerint a három körzeti megbízott 2009. október 10-én egy akkor 17 éves decsi fiút és 19 éves bátyját bántalmazta. Az idősebb fiút azzal gyanúsították, hogy három hónappal korábban ellopott egy 24 ezer forint értékű mobiltelefont Alsónyéken egy rendezvényen.
Az ügyész ismertetése szerint a harmadrendű vádlott a decsi körzeti megbízotti irodában a fiatalabb fiút pofon vágta, majd bátyját mindhárman bántalmazták. Fejét és arcát ütötték, egyikük pedig egy szekrénynek lökte. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló, könynyű sérülést szenvedtek. Az idősebb fiú a kihallgatáson beismerő vallomást tett. A főügyészség a kényszervallatás mellett egy rendőr ellen könnyű testi sértés, kettővel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt is vádat emelt. Utóbbit azért, mert bár a sértettek azt állítják, hogy nem tartottak náluk házkutatást, erről az első- és a másodrendű vádlott rendőr jegyzőkönyvet készített. A bíróság előtt ketten elismerték, hogy az eljárás közben követtek el hibákat. A tanúként idézett fiatalkorút például nem törvényes képviselője, hanem nagyanyja jelenlétében hallgatták ki, nem írásban, hanem szóban idézték be a két fiút, és az állítólagos házkutatást határozat nélkül végezték el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.