Tarlós segítené a fogyatékkal élőket

Mizsei Bernadett
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megválasztása esetén Tarlós István biztosítaná, hogy a Városházán a fővárosi fogyatékossággal élőket képviselő szervezeteknek is legyen egy képviselője, aki főállásban irányítaná a szakterületet. A Fidesz főpolgármester-jelöltje – meghallgatva különböző érdekképviseleti szervezetek javaslatait – tegnap a VI. kerületben tartott fórumon elmondta, nem tartja elegendőnek, hogy jelenleg egyetlen nyugdíjas foglalkozik a Városházán a fogyatékosok problémáival.
– Nem látványosan kell segíteni a fogyatékkal élőket, hanem az életformájukban kell praktikus segítséget nyújtani számukra – vélekedett Tarlós, hozzátéve, hogy ennek egyik eleme a fővárosi közlekedés akadálymentesítése. A fórumon a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői ugyanis éppen azt nehezményezték, hogy máig nem akadálymentesek a főváros utcái és a közlekedés. Rámutattak, gyakran azért nem tudnak elfogadni egy-egy munkalehetőséget, mert képtelenek eljutni a kiszemelt munkahelyre. Kitértek arra is, hogy hiába írják elő a jogszabályok az akadálymentesítést, a szankció hiánya miatt nem történik változás. – Éppen ezért folyamatos jogsérelemben élünk – hívta fel a figyelmet egyikük. Mint mondták, az akadálymentesítés az idősek életét is könnyebbé tenné.
Az érintettek szeretnék elérni, hogy Tarlós István rendezze a mozgássérültek számára kiadható parkolókártyákkal kapcsolatos anomáliákat, ugyanis rengeteg visszaélést tapasztalnak, ráadásul a kártyákat jogtalanul használók megölik a bizalmat és a szolidaritást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.