Tehetséggondozás

2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar nemzet nem eléggé gazdag ahhoz, hogy egyetlen komoly tehetséget is elkallódni hagyjon – idézte gróf Klebelsberg Kunót a hét végén Kaposvárott Giber Vilmos, az egykori kultuszminiszter nevét viselő kaposvári középiskolai kollégium igazgatója, majd a tehetséggondozás kérdéseit boncolgató konferencia első előadójaként Gloviczki Zoltán helyettes közoktatási államtitkár fejtette ki gondolatait a hallgatóság előtt.
– Alattomos erők fékezik a tehetség kibontakozását – akárcsak Klebelsberg idején –, ezért is kell rendet tennünk már az iskolában, hogy az oktatás felemelhesse hazánkat – fogalmazott Gloviczki. Az esélyegyenlőséget szajkózó művelődéspolitikát bírálva kijelentette: merjünk kimondani, azért van szükség elitképzésre, hogy tehetséges emberek vezessék az országot. Rosta István professzor a Klebelsberg munkásságát méltató előadásában ehhez hozzátette: a tehetséggondozásnak a nemzeti stratégia részévé kell válnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.