Tengernyi kaland vár a diákokra

Győr Ágnes
2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alternatív valóságjátékban vehetnek részt, s egy háromszáz éve elsüllyedt hajó nyomába eredhetnek azok, akik regisztrálják magukat a tegnap óta aktív www.tengernyikaland.hu portálon. A Holland Kelet-indiai Társaság kereskedőhajója, mesés kincsekkel a fedélzetén futott ki az Indiai-óceánra, de rakományával együtt nyoma veszett. A misztikus holland milliomos, Casper Van Doom azonban nem hajlandó meghagyni a haboknak titkukat, s arra kéri a diákokat, segítsenek neki megfejteni a több évszázados rejtélyt. Aki kedvet kap hozzá, annak egy izgalmas történetre felfűzve a következő időben 25 készségfejlesztő, oktató tartalmú, ugyanakkor szórakoztató játékkal, feladattal kell majd megbirkóznia. – Elsősorban a tíz év fölötti korosztályra számítunk, de lesznek olyan feladatok is, ahol a kicsiknek jól jön majd az idősebb testvér segítsége is – mondta lapunknak Fekete Zsombor játékfejlesztő, az Egyszervolt.hu portál munkatársa. Elárulta, a Tengernyi kaland a valóságból merítkezik. A kezdeményezésben szintén részt vevő Octopus Tengeri Régészeti Egyesület kutatócsoportja ugyanis tavaly valóban felfedezte a brazil partoknál a háromszáz éve elsüllyedt Voetboog holland kereskedelmi hajó roncsait. A decemberig futó kaland egyben országos verseny, s az egyéniben induló diákokon kívül iskolák is megmérkőzhetnek. Az interaktív játék elkészítésében a Microsoft Magyarország és a Nemzeti Tankönyvkiadó is részt vett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.