Tiltott mezők, lezárt pálya

Munkatársunktól
2010. 10. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wayne Rooney távozik a Manchester Unitedtől – a nemzetközi és mindenekelőtt a brit szaksajtó szerint csakis ez lehet a feloldása a klub csatára és menedzsere, Sir Alex Ferguson immár tagadhatatlan összezördülésének. Rooney, noha makkegészséges, a West Bromwich elleni szombati bajnokin is csak csereként, a 72. percben állt be, ami után állítólag bejelentette a United vezetőinek, nem kívánja meghosszabbítani a 2012 nyarán lejáró szerződését. A futballbiznisz logijáka alapján ez azt jelenti, hogy legkésőbb a télen új együttesben folytatja a pályafutását, ugyanis minél rövidebb idő köti még a klubjához, annál kisebb lelépési díjat lehet érte kérni.
Ma már az is nyilvánvaló, hogy Rooney miért lett kegyvesztett. A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap szeptember elején négy teljes újságoldalra kiterjedő riportban számolt be arról, hogy Rooney tavaly – miközben felesége első gyermekükkel volt várandós – egy 21 éves prostituált szolgáltatásait vette igénybe, mégpedig rendszeresen. A kínos eset okot szolgáltatott arra, hogy a lapok felemlegessék, a hentesinas kinézetű támadónak nem ez volt az első félrelépése, már 2004-ben, tizennyolc évesen csokrot gyűjtött a tiltott mezők virágaiból, még a hervadtabbakból is egy negyvennyolc éves nagymama képében.
A szeptemberben kipattant ügyre Ferguson úgy reagált, hogy a soron következő mérkőzésen pihentette Rooney-t, akinek a gyászos angol világbajnoki szereplés miatt különben is alaposan esett a népszerűsége. Akkor még azzal az indokkal, hogy megvédje a sajtó és a közönség támadásaitól. Ám teltek-múltak a hetek, s a válogatott csatár nem került vissza a csapatba. A főnök a játékos bokasérülésére hivatkozott, ám a bennfentesek tudni vélték, Ferguson pedagógiai jelleggel mellőzte Rooney-t. Aki a múlt hét közepén nem átallotta a nyilvánosság tudomására hozni, kutya baja, nem fáj a bokája.
Ferguson ezt az árulást nem fogja megbocsátani. Jaap Stam, David Beckham, Paul Ince, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, Gabriel Heinze – sorolhatjuk azon játékosokat, akik miután összekülönböztek a skót vezetőedzővel, rövid idő után kénytelenek voltak elhagyni a Manchester Unitedet. Valószínűleg Rooney-ra is ez a sors vár.
Mivel korábban, amikor még nem volt eladó, a Real Madrid kifejezte érdeklődését a labdarúgó iránt, több sajtóorgánum azon kezdett spekulálni, Rooney a spanyol gárdához igazol. Tegnap Jorge Valdano sportigazgatót nyilatkozatra is bírták, aki kijelentette: a Real Madridnak teljes a kerete, nemhogy most, szezon közben, a télen sem kíván új játékosokat igazolni. Mégse lepődjünk meg, ha Rooney feltűnne Madridban. Ha pedig ott mégsem, akkor valamelyik európai, akár angol sztárklubban. Az ugyanis biztos, a Manchester Unitednél nem lesz maradása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.