Tisztelt Olvasó!

MN
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sport7fő és a Magyar Nemzet alaplapja ma összesen ötoldalnyi sportos olvasnivalót kínál. Tisztességes terjedelem, de akár a dupláját is megtölthettük volna. Nemritkán küzdünk a bőség zavarával, ám a mostani hétvége e tekintetben különösen sok és nehéz döntéshelyzet elé állított bennünket. Olykor az a vád érhet minket, hogy túlságosan nagy teret adunk a labdarúgásnak; a Taróczy-interjú, a Mészáros-portré és a sydneyi múltidézés ez alól most remélhetőleg „tisztáz” bennünket. Ugyanakkor be kell látnunk, hogy a nemzetközi és a hazai foci szombati és vasárnapi eseményei egy komplett újságot megtöltenének.
Angliában az eddig százszázalékos Chelsea-t megállította a Manchester City és Tévez, az Arsenal Londonban úgy kapott ki 3-2-re a WBA-tól, hogy már 3-0-ra égett, a Fulhamben ezúttal kezdő Gera Zoltánt a változatosság kedvéért most lecserélték, a Manchester Unitedre váró Bolton kapujából kikerült Bogdán Ádám. És ez még csak a Premier League. Miközben másodszor torkollt 0-0-ba és unalomba a Mourinho vezérelte Real Madrid játéka, Bilbaóban nyerte 3-1-re a spanyol kisebbségi rangadót a Barcelona, az ősszel először nyertes Roma Vucsinics 92. percben esett góljával gyűrte le az először vesztes Intert. A Bundesliga vezető története a hatos győzelmi sorozatot produkáló, ezúttal Münchenben diadalmas Mainz, és ez még akkor is így lenne, ha a döntő találatot nem Szalai Ádám bombázta volna be a Bayern kapujába. Csakhogy ő bombázta be.
Természetesen egészen más szinten, de messze nem eseménytelenül pergett le a hazai NB I nyolcadik fordulója. A Debrecen a Harkivtól beszedett öt után ezúttal négy gólt kapott, méghozzá egy félidő leforgása alatt, az újonc Siófoktól; kissé sommásan és cinikusan azt mondhatnánk, az elmúlt héten a csapat olyan bakikat követett el, mint korábban csak a klubvezetőség. A két listavezetőnek, az MTK-nak és a Kaposvárnak ezzel szemben esélye sem nyílt a hibázásra, hiszen a Hungária körúti találkozó áramszünet miatt elmaradt. Korán sötétedett Kecskeméten is, ahol a szurkolók tüntettek Urbányi István vezetőedző ellen, a KTE ugyanis otthon maradt alul 1-0-ra a Pakssal szemben. A tolnaiakat négy forduló után már-már elkönyvelték kiesőnek, erre három idegenbeli fellépésükön kilenc pontot zsákmányoltak. Csendben jegyezzük meg, ettől persze még simán kipottyanhatnak, mert előbb-utóbb a Haladás és a Kecskemét is magához tér, a Pápa pedig már most hintett egy négyest Kispesten.
Az is magyar futballpikantéria, hogy a szombati csúcsnézőszámot az NB II-ben regisztrálták: négyezren látták, amint a keleti rangadón a tetszhalott állapotából magához tért Diósgyőr 2-1-re verte a Nyíregyházát. A négyezer persze nemzetközi összevetésben szánalmas adat, de létezik egyéb mérce is: az elmúlt évtizedben háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabda egyik élklubja, a Szeged saját uszodájában játszotta az Euroliga selejtezőjét, és a továbbjutásról döntő szombati találkozóra mintegy kétszázan voltak élőben kíváncsiak. Ez pedig a négyezernek éppen egyhuszada.
Hát ezért is élvez különleges elbírálást a futball – nem is elsősorban azoknál, akik írják az újságot, hanem azoknál, akik olvassák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.