Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasóinktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdélyi Gábor (Budapest): Fővárosiként, a szomszédos kerület lakójaként gyakran megfordulok a XI. kerületben, ahol családtagjaim élnek. Úton-útfélen különös óriásplakátok köszöntenek rám, ám a legjobb Molnár Gyula MSZP-s politikus táblája. Az van ráírva, hogy „A helyi politika nem pártpolitika”. Valóban? Akkor a helyi önkormányzati képviselőket ki delegálja a helyhatóságokba? Talán marslakók? És a polgármestereket, köztük éppen Molnár Gyula urat ki vagy milyen szervezet állítja ki? Csak nem az MSZP, amely tudomásom szerint egy politikai párt, amely politikai, méghozzá pártpolitikai tevékenységet végez? Molnár Gyula egyébként már tavasszal is megtévesztette kerülete lakóit. A második választási fordulóban „Tényleg lehet más a politika!” felirattal és egy piros szívvel kampányolt. Kiment a fejéből, hogy ő tulajdonképpen az MSZP jelöltje. Nekem viszont nem ment ki a fejemből, hogy Molnár Gyula még a plakátjain is mellébeszél, és csúnyán átveri a választópolgárokat.

Dr. Hajdu József (Budapest): Az EU hatósága a közelmúltban nem biztonságosnak minősítette a Ferihegyi repülőtér ellenőrzési rendszerét. Az eredmény: a repülőtér biztonsági emberei szigorúan végrehajtják az ellenőrzéseket. Ennek következtében megnövekedtek a sorban állások, sok utas lekési azt a járatot, amelyre érvényes jegye van. Az EU-nak mindegyik tagország repülőterén azonos technikai és módszertani gyakorlatot kellene követnie – egységes szabályzat alapján –, ehhez egyidejűleg a pénzt is biztosítani kellene. Az óhatatlanul előforduló késések, sztrájkok miatti bizonytalanságot felesleges növelni a repülőterek biztonsági szempontból ihletett hatósági diszkriminációjával is. A fentiekhez mindössze arra volna szükség, hogy egy szakemberekből álló bizottság megtekintse Bangkok – Ázsia egyik legnagyobb repülőtere – biztonsági rendszerét. Véleményem szerint azt egy az egyben át lehetne vennie az uniónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.