Tokody Ilona a Figaro házasságában

2010. 10. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokody Ilona új szerepben lép az Opera színpadára ma este: Almaviva grófnőt pályafutása során először énekli. A Gróf szerepében Kálmán Péter debütál; Susanna Váradi Zita, Figaro Busa Tamás, Cherubino Schöck Atala lesz, az előadásokat Kovács János vezényli. Mozart Figaro házassága című, népszerű operáját ebben a szereposztásban októberben még négy alkalommal, 13-án, 21-én, 24-én és 29-én láthatja a közönség.
„A legtöbb Figaro-előadás úgy bánik a megcsalt grófnővel, mint valami félretett bútordarabbal, aki szenveleg sorsa felett. Az én olvasatomban a grófnő semmiben nem marad alul Figaróval és Susannával szemben. Mozart zeneileg is jelzi, nem felejtette el, honnét emelkedett arisztokratasorba – ezért értik meg egymást Susannával. Mi sem áll tőle távolabb, mint a májbajos lézengés; ellenkezőleg: nagyon is tudja, hogy nőisége erejével képes a kezében tartani a Grófot megleckéztető csel összes fonalát. Nagyon bízom benne: akik Aidaként, valamelyik Leonóraként vagy Mimiként ismertek meg, azoknak is sikerül újabb színeket megmutatnom az operahősnők palettájáról” – vallja a Kossuth-díjas énekesnő új szerepéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.