Totó

Munkatársunktól
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges a 40. heti totó, hiszen bajnokik helyett tucatnyi pénteki és két szombati Eb-selejtező található rajta. A pénteki – és keddi – lebonyolítást még szokniuk kell a tippelőknek is, hiszen így előrébb kerül a leadási határidő. A szelvényt összeállító szakemberek kihagyták a magyar válogatott San Marino elleni meccsét, reményeink szerint azért, mert ekkora országos egyest még nem láttak… Az A csoportból a német–török derbinek most is pikantériát ad a nézőtéri vendégmunkások inkább a látogatókhoz húzó identitása. Most ráadásul a Nationalelf játékmestere a vb után Madridba igazolt, török származású Özil. Kimaradt a keretből a Bundesligában parádézó Mainz két húzóembere, Schürrle és Holtby, s Ballack sérülése miatt Lahmnál marad a csapatkapitányi karszalag. Mint ahogy szerintünk a három pont is Berlinben.
A B jelű társaságban a szlovákok ellen legutóbb meglepetésre otthon elhasalt oroszok Dublinba látogatnak a csoport „törpéit”, Andorrát és Örményországot legyőzött, így hibátlan mérlegű írekhez. Két hasonlóan erős, a vb-pótselejtezőkön egyaránt elbukott gárda pontosztozkodását tudjuk leginkább elképzelni. Azt viszont nehezen, hogy a szerbek Belgrádban ne verjék meg az észteket. A Dél-Afrikában csúnyán leégett olaszok Észak-Írországba utaznak, ahol nemrég robbantásos merénylet történt, de Cesare Prandelli szakvezető elmondása szerint nem félnek. A mester négy helyen változtatott korábbi keretén, Zambrotta, Borriello, Mauri és Criscito érkezett. Belfastban jók a házigazdák, ezért nem biztos az itáliai siker. Albánia jól kezdte a sorozatot, s a bosnyákokat is meglepheti. vagy fordítva… A „magyaros” E csoportban favorit Hollandia Chisinauba látogat, ahol vélhetőleg megveri Moldovát.
A görögök a letteket fogadják, s felül kell múlniuk két gyengécske döntetlenjük után. Érdekes lehet Svájc podgoricai kirándulása, hiszen a montenegróiak két győzelemmel kezdték az Eb-selejtezősorozatot. A két csapat még nem találkozott, kezdetnek elképzelhető az iksz. Cardiffban debütál a bolgár kispadon Lothar Matthäus, s mivel a házigazda is igen rossz formát mutat, a vendégek esélyesek a pontra; csakúgy, mint a jól kezdett Norvégia Cipruson. Portugália Carlos Queiroz szövetségi kapitány távozása után próbál megújulni, ami a dánok ellen nem könnyű. Kizárjuk a döntetlent a skótok prágai szereplésén, a franciáknak illene felülmúlniuk a románokat, a horvátoknak pontot szerezniük Izraelben.

40. heti tippjeink
1. Németország–Törökország 1
2. Írország–Oroszország X
3. Szerbia–Észtország 1
4. Észak-Írország–Olaszország X, 2
5. Albánia–Bosznia-Hercegovina 1, 2
6. Moldova–Hollandia 2
7. Görögország–Lettország 1
8. Montenegró–Svájc 1, X
9. Wales–Bulgária 1, X
10. Ciprus–Norvégia X, 2
11. Portugália–Dánia 1
12. Csehország–Skócia 1, 2
13. Franciaország–Románia 1, X
+1 Izrael–Horvátország X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.