TOTÓ

Munkatársunktól
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt olasz, nyolc német és egy angol futballbajnoki alkotja a totó 42. heti szelvényét. Utóbbin a 2. Manchester City a 3. Arsenalt fogadja. A hazaiak legutóbbi négy Premier League-meccsüket megnyerték, otthon veretlenek, s csodálkoznánk, ha a mai, Lech Poznan elleni EL-találkozón alulmaradnának. Az Arsenal kedden túljutott nemzetközi kötelezettségén a BL-ben, s csúnyán kitömte a Sahtar Donecket, tehát a jó forma itt is adott. A jó idegenbeli mérleg viszont már kevésbé, úgyhogy Roberto Mancini fiainak adunk valamivel több sanszot.
A Bundesliga I-ben még nem lábalt ki válságából a 16. Schalke, s tegnap lapzárta után még a BL-ben fogadta a Hapoel Tel-Avivot. Szombaton Frankfurtban lesz jelenése Felix Magath csapatának, s bár tavaly és tavalyelőtt oda-vissza megverte az Eintrachtot, most erre – Raúl, Huntelaar és a többi sztár ide vagy oda – nem vennénk mérget, sőt. A Freiburg jól tartja magát, jelenleg 9., az újonc Kaiserslautern viszont kiváló kezdést követően hat nyeretlen derbin jutott túl, győzelme meglepetés lenne. A Mönchengladbach olyan gyenge otthon (0-2-2), mint a Bremen idegenben, ebből leginkább egy döntetlen sülhet ki. A listavezető Dortmund a 4. Hoffenheimet fogadja, ma pedig „bemelegítésként” a Paris SG-t az EL-ben. Hajnal Tamással vagy nélküle, a sárga-feketékre fogadunk. Legutóbb véget ért a jelenleg 2. Mainz menetelése, s most a 3. Leverkusenhez készül, ahol nehéz dolga lesz. Persze a hazaiakat a mai szaloniki EL-meccs is fáraszthatja, ezért Szalai Ádámmal a soraikban nem esélytelenek a vendégek sem. A sereghajtó Stuttgart az újonc St. Paulit fogadja, s ha nem veri meg, akkor kezdhet megbarátkozni a kiesés rémével.
Itáliában a mély válságát élő Roma – amely kedden otthoni BL-derbin kapott ki az FC Baseltől – Pármában nyalogathatná a sebeit, ha tudná, elvégre az utolsó előttit legyőzni nem lehetetlenség. Bár ebben az állapotban… A 17. Bologna is rossz napjait éli, az 5. Juventus viszont mintha kilábalna a gödörből, ezt megteheti ma Salzburgban EL-találkozón, majd vasárnap a Serie A-ban is. A listavezető Lazio a 16. Cagliarit fogadja, erős egyesnek tűnne, ha a szárdok nem hoznák sorban idegenből a remiket, s Rómában eleve egész jó a mérlegük. Döntetlenszagú a 18. Udinese és a 6. Palermo csatája, a címvédő és jelenleg 3. Internazionalénak pedig a mai, Tottenham elleni BL-kötelezettség ellenére illene felülmúlnia a 7. Sampdoriát. Mi mégis inkább ikszelünk, már csak Koman Vladimir miatt is.

42. heti tippjeink:
1. Frankfurt–Schalke 1, X
2. Freiburg–Kaiserslautern 1
3. Hannover–Köln 1
4. Mönchengladbach–Bremen X
5. Nürnberg–Wolfsburg X, 1
6. Dortmund–Hoffenheim 1
7. Leverkusen–Mainz 1, 2
8. Stuttgart–St. Pauli 1, X
9. Parma–Roma X, 2
10. Bologna–Juventus X, 2
11. Lazio–Cagliari 1
12. Udinese–Palermo X
13. Manchester City–Arsenal 1, X
+1 Internazionale–Sampdoria X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.