Tovább tart a hajózási szezon

2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ér véget szeptember 30-án a hajózási szezon a Balatonon – jelentette be tegnap a flotta büszkeségének nevezett Szent Miklós hajón tartott sajtótájékoztatón Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
Október 24-ig (jó idő esetén) szombaton és vasárnap Siófokról menetrend szerint jár hajó Balatonfüredre, Tihanyba, és Fonyód és Badacsony között is közlekedik a katamarán. A szántód–tihanyi komp óránként indul a déli partról, fél órával később pedig az északiról. A sétahajók Keszthelyről naponta, Füredről és Siófokról pedig hétvégén kelnek útra. A szeszélyes időjárás miatt idén nyáron jóval kevesebben hajóztak a Balatonon, mint a múlt év hasonló időszakában. A menetrend szerint járó személyhajókra 16,2, a kompokra 5,2 százalékkal kevesebben váltottak jegyet, és a kompokon szállított járművek száma is elmaradt a tavalyitól. Horváth szerint biztató viszont, hogy idén nyáron több mint tíz százalékkal több kerékpáros turista szállt balatoni hajóra vagy kompra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.