Tréfából fenyegetett a tizenéves telefonáló

Nagy Áron
2010. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan Fábiánsebestyénre zuhan egy utasszállító repülőgép – ezzel hívta fel a polgármestert egy tört magyarsággal beszélő férfi. A Csongrád megyei rendőrségen megtudtuk, a szentesi nyomozók 24 órán belül kiderítették, hogy a magát töröknek kiadó ember egy 15 éves kecskeméti fiú. A telefonbetyár kedden a délelőtti órákban magát a budapesti török nagykövetség munkatársának kiadva hívta fel a község polgármesterét, majd közölte, hogy elromlott a Budapest–Isztambul légi járat kormányműve, emiatt a repülő csak egyenes vonalban tud repülni és várhatóan a településre zuhan. Kiderült, hogy a kérdéses járat nem létezik, a többi szóba jöhető gépről pedig semmilyen műszaki zavart nem jeleztek.
A nyomozók elfogták a kecskeméti fiút, aki elszámoltatásakor elismerte tettét, amelyet azzal indokolt: „jó szórakozásnak” tartotta. A kamasz ellen közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.