Tudományos porondon a távközlési cég

Bodacz Péter
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is támogatta a Magyar Telekom a kutatók éjszakáját. A pénteki, egész napos országos programsorozatnak 24 város 42 intézménye adott otthont. Az ország egyik legjelentősebb, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatát a távközlési tárasság 2008 óta segíti, ám ezúttal nemcsak a központi budapesti helyszínt, a Millenárist biztosította a szervezőknek, hanem innovatív bemutatókkal is várta a látogatókat.
A Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) bemutatta az Animata árnyszínházat, ahol egy valós idejű animációs szoftver segítségével könnyedén építhetők fel jelenetek virtuális bábokkal. A vállalkozó szellemű látogatók kipróbálhatták az Opera Loopert is, amely egy, a New York-i Brooklyn Museum eseményére készült interaktív installáció. Ezenkívül megtekinthették a Landelion nevű, a kábelek újrahasznosításával kialakult net-pitypangot, amelyet a látogatók kelthettek életre.
A Magyar Telekom-csoporthoz tartozó Origo internetes weboldal mindeközben bluetoothon sugárzott mobilalkalmazásaival mutatkozott be a Millenárison, míg az ugyancsak csoporttag KFKI videokonferencia-kapcsolatot hozott létre a kutatók éjszakája győri helyszínei között. A távközlési cég a pályakezdőkre is gondolt, hiszen a diákok körében egyre népszerűbb „Legyél te is mindennapi hős!” gyakornoki programjával külön standon ismerkedhettek az egyetemisták, főiskolások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.