UD-ügy: Demeter feljelentést tett

Swendt Pál
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Ervin fideszes politikus feljelentést tett az UD Zrt. ellen az előző kormányzati ciklusban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) elrendelt, álláspontja szerint bűncselekményeket megvalósító titkosszolgálati műveletek ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A politikus mint a parlament nemzetbiztonsági bizottságának az előző kormányzati ciklushoz kötődő titkosszolgálati anomáliák feltárását végző albizottság vezetője ismeretlen tettes ellen jogosulatlan titkos információgyűjtés, hivatali visszaélés, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, visszaélés személyes adattal, magántitok jogosulatlan megismerése és hamis vád gyanújával fordult a vádhatósághoz.
Mint arról korábban beszámoltunk, az albizottság megállapította, hogy a Galambos Lajos, majd Laborc Sándor főigazgatók vezette NBH által fizetett hacker követte el azokat a világhálós betöréseket, amelyekről Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. elleni feljelentés idején értekezett. Azt is megállapították, hogy Laborc alaptalanul vádolta meg az UD tulajdonosait és alkalmazottait a cég ellen tett feljelentésben, és a vállalkozással szemben indokolatlanul rendeltek el műveleti feldolgozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.