„Új írott és íratlan törvények születtek”

Tábornoki kinevezéseket és elismeréseket adott át Schmitt Pál államfő jelenlétében tegnap Pintér Sándor belügyminiszter az októberi forradalom 54. évfordulója alkalmából a tárca dísztermében.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadság napját nem elég megkoszorúzni, felszabadultan kell emlékezni arra, hazugság és félelem nélkül; a szabadság napja a magyar emberekről szól, és október 23-a attól válik nemzeti ünnepünkké, ha azt a nemzet valóban szívből ünnepli – fogalmazott Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tárca október 23-a, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 21. évfordulója alkalmából tegnap rendezett ünnepségén. Mint mondta, a szombati ünnep a magyar nemzet egybetartozásának, összefogásának jelképe, az egész magyarság, a szabadság ünnepe.
– Amikor tennünk kell, amikor össze kell fognunk, rá kell jönnünk arra, hogy a jelképek nagyon is élők, vissza-vissza térnek. Az elmúlt hónapokban új, reményteli és cselekedetekkel teli korszakot nyitott Magyarország, amely méltó a forradalom elveihez. Új írott és íratlan törvények születtek, születnek, amelyek egy igazságos, békés Magyarország pillérei, ahol az összefogás hazára talál. Azt kell megmutatnunk, lehet Magyarországon jó közbiztonság, jó gazdaságpolitika, oktatás- és egészségügy, lehet felelős kormányunk, ha az összefogás az új irány, az új Magyarország talapzata – hangzott el az államtitkár beszédében.
Az ünnepségen a belügyminiszter előterjesztésére Schmitt Pál köztársasági elnök tűzoltó altábornaggyá léptette elő Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót, rendőr dandártábornokká nevezte ki Tasnádi Lászlót, a tárca kabinetfőnökét, és nemzetbiztonsági dandártábornokká Hazai Lászlónét, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakértői intézetének vezetőjét. Pintér Sándor soron kívül posztumusz rendőr hadnaggyá léptette elő Telegdi Zsoltot, aki augusztus 16-án hunyt el szolgálati balesetben. A tárca vezetője hét tűzoltónak Bátorságért érdemjelet adományozott, négy rendőr Szent György-érdemjelet, ketten pedig Szent László-érdemjelet vehettek át. A belügyminiszter harminchárom rendőrt, tűzoltót, büntetés-végrehajtási dolgozót léptetett elő soron kívül; rendőrségi, tűzoltósági, büntetés-végrehajtási főtanácsosi és tanácsosi címet összesen harmincnégyen kaptak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.