Új szelek a Tisza partján

Ballai Attila
2010. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újszegeden, a Tisza túlsó partján nemcsak új összetételű, hanem új identitású csapat is épül. Ha előbb nem, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitó csoportmérkőzésén, szombaton, 6-6-os állásnál ez kiderült. Skaliczky László ekkor időt kért, és egyebek mellett több szélső befutást kért – magyar nyelven, például a szlovák Stranovskytól is. Ez a közelmúlt szövetségi kapitánya számára természetes, de Szegeden nem volt az. A délszláv légió távoztával azonban megfordult az igazodás iránya, és ez így normális. Ettől persze még nem nyer mostantól folyamatosan az együttes, de gyengébben nem is fog szerepelni a BL-ben, mint tavaly, amikor ötödikként már az első körben kiesett.
Szombaton, abszolút nem mellékesen amúgy győzött is, 29-26-ra verte a svájci Schaffhausent. Köszönhetően részben annak, hogy ama bizonyos időkérés után 6-6-ról meglépett 10-6-ra, és onnantól gyakorlatilag folyamatosan vezetett. A fordítást vagy az egyenlítést többször is Mikler Roland, a Dunaújvárosból szerződtetett kapus akadályozta meg: szünetig végig elképesztően védett, a hajrában pedig a legélesebb pillanatokban hárított tiszta ziccereket. A Spanyolországból hazatért Törő, a hozzá és Miklerhez hasonlóan Dunaferr-kötődésű Zubai, az ifjú kora ellenére kiforrott játékos Lékai és az emiatt kiforratlan, de szertelenségében is roppant tehetségesnek tűnő Beocsanin biztató jövőképet villantanak fel, de ettől még a jelenről sem kell lemondani.
Már csak azért sem, mert a szegedi alakulatban azért Herbert, Katzirz, Vadkerti (a klub kapcsán egészen furcsa érzés ennyi magyar nevet említeni) révén megvan a rutin is, a szerencsés BL-sorsolás és a már zsebben lévő két pont pedig jó kiindulási alap a 16 közé jutáshoz. A drukkerek hangulatát tovább emelhette, hogy hazafelé a vízilabdások sikeréről is értesülhettek; ők az Euroliga selejtezőjéből léptek tovább a szomszédos uszodában. Hogy a két meccset miért rendezték egy időben, azt meg lehet ugyan kérdezni, de ésszerű magyarázatot semmiképpen se várjunk rá.

siker eperjesen. A Veszprém 35-27-re nyert tegnap a szlovákiai Eperjesen, a magyar bajnokság alapszakaszában is érdekelt Tatran Presov otthonában első BL-csoportmérkőzésén. Szünetben 19-15 volt az állás, a 2. játékrész is négygólos vendégsikert hozott. A Veszprém szombaton a Montpellierben 30-26-ra nyert Hamburgot fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.