Újabb botrány a halasi pszichiátrián

Velkei Tamás
2010. 10. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Simon Ilonát, a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának vezetőjét, valamint az intézmény belső ellenőrét, akiket csalással és okirat-hamisítással gyanúsítanak a Kiskunhalasi Városi Ügyészség felügyelete mellett folyó eljárásban. Az ügyben eljáró városi ügyészség vezető ügyésze, Téglás Péter korábban elmondta: az ápoltak embertelen veréséről, ellenük elkövetett homoszexuális erőszakról jegyzőkönyvek készültek, ám az intézet vezetője nem tett lépéseket ezekben az ügyekben.
Januárban két ápolónő tett ügyészségi feljelentést, mert a pszichiátrián több munkatársuk is brutálisan ütlegelt betegeket, fajtalankodott velük, zsarolta és emberi méltóságukban megsértve szexuális műsorok előadására bírta rá őket. A nyomozó hatóság végül három férfi ellen emelt vádat akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés, szemérem elleni erőszak bűntette és zsarolás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.