Újabb gyanú Garamszegi ellen

Török László
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a napokban gyanúsítottként hallgatták ki Garamszegi Gábort, a Betonút volt gazdasági igazgatóját, a Kulcsár-per kilencedrendű vádlottját. Úgy tudjuk, a volt MSZP-s önkormányzati képviselő ellen hűtlen kezelés miatt folyik eljárás egy tíz évvel ezelőtti részvényvásárlás miatt. Információink szerint a Betonút Rt. az olasz tulajdonban lévő Betonútépítő Nemzetközi Rt. részvényeit vásárolta meg. Az ügyletet Garamszegi vezényelte le, az adás-vételi papírokon az ő aláírása szerepelt. Állítólag annak idején az APEH is megvizsgálta a tranzakciót, amit akkor rendben találtak. Most a rendőrség azonban úgy véli, hogy értékaránytalanság történt a részvényvásárlással összefüggésben. A helyzetet bonyolítja, hogy két évvel azután, hogy megvették a társaságot, a bíróság kimondta, hogy az felszámolás alatt áll. A Betonút azért vette meg az rt.-t, mert a cég tulajdonában útépítő gépek voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.