Utasították H. Ernőt?

Munkatársunktól
2010. 10. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írásbeli fegyelmit kapott H. Ernő, a Katonai Biztonsági Hivatal munkatársa, aki kapcsolatban állt a romagyilkosságok jelenlegi vádlottjával, Cs. Istvánnal – állította tegnap a Magyar Hírlap. A KBH-s tiszt állítólag szolgálati szabályszegést követett el, amikor saját lakásában fogadta Cs. Istvánt. H. Ernő akkor is hibázott, amikor jelentésében nem számolt be kellő pontossággal a találkozón elhangzottakról. H. Ernő a Magyar Hírlap szerint felettesei utasításaira szegte meg a szabályokat, így nem bocsátották el állásából, de más szolgálati helyre és munkakörbe helyezték át. A lap annak lehetőségét sem zárta ki, hogy a tiszt is tudhatott a gyilkosságokról.
A hat halálos áldozatot követelő, romák elleni támadások ügyében a Pest Megyei Főügyészség szeptember 8-án nyújtotta be a vádiratot. Eszerint K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt több emberen elkövetett emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják. A halálbrigádot tavaly augusztusban fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Debrecenben.
– Még nem dőlt el, a romagyilkosság-sorozat büntetőperét három- vagy öttagú tanács tárgyalja-e márciusban – tájékoztatta lapunkat Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője. Hozzátette: a tárgyalást valószínűleg a vádlottak meghallgatásával kezdik. A büntetőperben legalább 165 tanút és 30 szakértőt kell meghallgatni, így a tárgyalások egy évig is eltarthatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.