Választás 2010

Munkatársunktól
2010. 10. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy hétig kérhető igazolás
Jövő péntekig kérhetnek igazolást azok a személyek, akik lakóhelyük helyett bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni az októberi önkormányzati választáson. A jogalkotó törekvése az volt, hogy az önkormányzati szavazáson az érintett helyhatóság életében ténylegesen érdekelt személyek voksoljanak. Ezért most már sokkal szigorúbbak az igazolással szavazás feltételei, mint az országgyűlési választás során. Ennek megfelelően az önkormányzati választáson kizárólag azok kérhetnek igazolást, akik a lakóhelyükön kívül – 2010. június 16-át megelőzően – bejelentett tartózkodási hellyel is rendelkeznek. (MN)

Papíron sok az örmény
A szegedi nemzetiségek sajnálattal vették tudomásul azt az ismét bekövetkezett, a kisebbségi választások eredményét jogtalanul befolyásolni szándékozó akciót, amelynek során többen regisztráltatták magukat örménynek a városban, mint ahányan ténylegesen vannak – közölte a Szegedi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnöke , aki az ügy miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A kisebbségi választói névjegyzékbe örményként 139-en kérték felvételüket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.