Választás 2010

MN
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Századvég: Elsöprő Fidesz–KDNP-fölény
Őrzi kétharmados támogatottságát a Fidesz–KDNP; a parlamenti pártok népszerűségi mutatói nem vagy csak alig módosultak a korábbi felméréshez képest a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint. A Fidesz–KDNP fölénye a biztos szavazó pártválasztók körében magabiztos, a pártszövetségre szeptemberben a megkérdezettek 66 százaléka voksolna. Az MSZP támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók vonatkozásában egy hónap alatt 17-ről 16 százalékra csökkent, az LMP szintén egyszázalékos népszerűségvesztést könyvelhet el, viszont a Jobbik egy százalékkal növelni tudta bázisát. A Jobbikra a megkérdezettek 9, míg az LMP-re 6 százaléka szavazna szeptemberben. (MTI)

Tölgyessy Péter: Unalmas kampány
Minden idők talán legunalmasabb választási kampányának hajrája előtt állunk, a Fidesz roppant előnye alig hagy valóságos tétet a voksolásnak – jelentette ki tegnap Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A jogász hozzátette: a pártok rutinszerűen sulykolják régi paneljeiket, kirakják plakátjaikat, és bemutatják jobbára ismert jelöltjeiket, de az egészből hiányzik a lényeg: a valóságos verseny izgalma. (MN)

Elengedték a miskolci jobbikost
Szabadlábra helyezte a Miskolci Városi Bíróság tegnap Szegedi Mártont, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjét, akit vasárnap vettek szabálysértési őrizetbe rongálás miatt: eltávolított egy MSZP-s plakátot. A gyorsított eljárást normál eljárásra módosították, az ügy tárgyalása október 27-én folytatódik. (MTI)

Az OVB elmarasztalta a közmédiumokat
Jogsértő volt az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint, hogy a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nem adta le a Jobbik „cigánybűnözés” kifejezést is használó politikai hirdetését; a testület erről tegnapi ülésén határozott. Az OVB szerint nem lépi túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határát a le nem adott politikai reklámanyag, amely a „cigánybűnözés” kifejezést is használja. A Jobbik az OVB döntése után a korábban le nem adott hirdetésének sugárzását várja a közmédiumoktól. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.