Választás 2010

MN
2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kompromittáló hangfelvétel Miskolcon
Nagyon sok csúnya dolog látszódik, letagadnak olyan dolgokat, hogy kinek mennyi pénz jut belőle, de ez minket nem érdekel – mondja egy nyilvánosságra került hangfelvételen Horváth Ottóné miskolci szocialista önkormányzati képviselő az uniós források elosztása kapcsán. A baloldali képviselő egy korábbi felvételen kirúgással fenyegetett meg egy iskolaigazgatót, ha nem köt megbízási szerződést a Káli Sándor (MSZP) polgármester támogatását élvező cégekkel. A képviselő az újabb hangfelvételre nem reagált. (MN)

SMS-kampány közpénzen
Felesége hivatali telefonjáról küldött kampánytémájú üzeneteket Menczinger Tibor, Budakeszi független polgármesterjelöltje. Az esetre azok után derült fény, hogy többen, köztük helyi intézményvezetők SMS-eket kaptak a jelölt bemutatkozó rendezvényéről, és amikor viszszahívták a feladót, a készüléket a politikus felesége, Menczingerné Bokor Andrea vette fel. A Magyar Telekom online tudakozója szerint az SMS-küldéshez használt telefonszám a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalhoz tartozik, ahol Menczingerné vezető beosztást tölt be. Az ügyben kifogást nyújtott be a helyi választási bizottság, amely tegnap este, lapzárta után tárgyalta az ügyet, de a panaszt eljuttatták a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz is. (B. A.)

BRFK: választási bűnügy Ferencvárosban
A választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást rendelt el a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya Ferencvárosban. A nyomozást a IX. kerületi rendőrség indította a kopogtatócédula-gyűjtés idején történt postaláda-feltörések miatt. Húsz eltulajdonított ajánlószelvényt adtak le, és ezekkel Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester újraindulását és a mellette álló civil szervezet jelöltjeit támogatták. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.