Választás 2010 – Önkormányzati választások

MTI
2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási csalás Ferencvárosban?
Tucatnyinál is több olyan ellopott ajánlószelvényt találtak Ferencvárosban, amelyeket Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármesterjelöltre, illetve az őt támogató Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületre adtak le – derült ki egy lapunk birtokába került hivatalos dokumentumból. Az irat alapján az ügyben a IX. kerületi rendőrség bűnügyi osztálya nyomoz. (Sz. Zs.)

Kövér László: szándékosan tették tönkre az országot
Kövér László szerint az elmúlt négy-nyolc évben szándékosan hoztak rossz döntéseket az előző kormányok, különösen az önkormányzatokkal és a kistelepülésekkel kapcsolatban. Az Országgyűlés elnöke tegnap a Nógrád megyei Bátonyterenyén tartott lakossági fórumon elmondta, a mostani kormány megpróbálja legelőször is helyrehozni mindazokat a károkat, amelyeket az elmúlt esztendők „hibás, sőt megítélésem szerint szándékosan gonosz politikája okozott”. (MTI)

Ágh: Vasárnap a fiatalok is győzhetnek!
A vasárnapi önkormányzati választások után a következő négy év győztesei lehetnek a fiatalok – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Ágh Péter. A Fidelitas elnöke szerint ugyanis az elmúlt száz nap alapján kijelenthető: a kormány betartotta ígéretét, miszerint stratégiai kérdésként tekint a fiatalok jövőjére. (M. B.)

Pécs együttműködne Budapesttel
Páva Zsolt, Pécs polgármestere, a város fideszes polgármesterjelöltje tegnap fogadta Tarlós Istvánt, a Fidesz–KDNP budapesti főpolgármester-jelöltjét. Közölték, októberi megválasztásuk esetén szorosabbra fűznék a két város kapcsolatát. A fővárosi közműcégekre vonatkozó terveit firtató kérdésre Tarlós István elmondta, le fognak ülni tárgyalni a fővárosi közszolgáltató cégek külföldi tulajdonosaival, s megpróbálnak „szép szóval” barátságos megoldást keresni. (B. M. C.)

Jobbik-reklám: a közmédiumok fellebbeznek
A Magyar Rádió és a Magyar Televízió egyaránt a Legfelsőbb Bírósághoz fordul az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői határozatával szemben. A testület ebben jogsértőnek minősítette, hogy a közmédiumok a „cigánybűnözés” kifejezés miatt megtagadták a Jobbik választási hirdetésének sugárzását. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.