Változhat a közbeszerzés szabályozása

Hírösszefoglaló
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javaslatokat tesz nemsokára az Európai Bizottság az európai uniós közbeszerzési szabályozás felülvizsgálatára – értesült a European Voice című brüsszeli hetilap, melyből a távirati iroda idézett. Az újság szerint Michel Barnier, az egységes belső piac működésének gördülékenységéért felelős biztos célzottabbá szeretné tenni a közbeszerzési programok hatását, hogy jobban segítsék az innovációt, az energiatakarékosságot, a környezetvédelmet és más időszerű törekvéseket. Jobban ösztönözni kívánja a bizottság az internetes technológiák alkalmazását is, nem utolsósorban a költségcsökkentés reményében.
A Brüsszelben várhatóan heteken belül kiadandó tervezetben szerepel az is, hogy az egyes tagországok közbeszerzései nyíljanak meg könnyebben a külföldi cégek előtt.
Több EU-tagállamban, így Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Dániában a brüsszeli javaslatoktól függetlenül már készítik is az utóbbira vonatkozó nemzeti szabályozást – jegyezte meg a European Voice.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.