Vándorúton a magyar művészetért

Kunfalvi Nóra
2010. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületének aulájában nyílt meg a Vándorúton – A Magyar Művészetért tárlata. A kiállításon a Magyar Művészetért Díjjal kitüntetett művészek munkáiból kaphat a látogató egy metszetet.
A vándorkiállítás célja, hogy a Budapestről induló tárlat mindenhova elérjen, ahova meghívják, legyen az Magyarország egy nagyvárosa vagy egy erdélyi falu – mondta el a megnyitón Gubcsi Lajos, a díj alapítója. A kiállítás következő állomása Királyfiakarcsa a Felvidéken, majd az anyagokat onnan Révkomáromba szállítják. A tárlatot Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg, az egyetemet Mészáros Tamás, az intézmény rektora képviselte.
A kiállításon Borbás Tibor alkotása, Bartók Béla szobra volt fókuszban, hiszen a díjat megítélő kuratórium őt tartja a legnagyobb magyarnak. A kiállítók között szerepel többek között Búza Barna, Győrfi Sándor, Makovecz Imre és a Herendi Porcelánmanufaktúra is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.