Véget ért a csíkszeredai Film.dok

2010. 10. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csíkszeredában Máté Bencét, a világ egyik legjobb madárfotósát, a legrangosabb nemzetközi természetfotósdíjak birtokosát bemutató, Bence meg a többi jómadár című alkotás kapta a Film.dok magyar–román dokumentumfilm-fesztivál fődíját. A filmet Molnár Attila Dávid és Tóth Zsolt Marcell rendezte.
A zsűri által kiválogatott 47 művet felsorakoztató seregszemle szombati díjkiosztó gáláján Szőcs Géza kulturális államtitkár úgy vélekedett: a román–magyar dokumentumfilmes együttműködés szakmailag is hasznos lehet a két egymástól eltérő és mégis egymáshoz közel álló világú és nyelvezetű mozgókép számára. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a valóság jegyeseinek nevezte a dokuszakma képviselőit, Kelemen Hunor romániai kulturális miniszter szerint az alkotások révén a közönség más megvilágításban is megtapasztalja a körülötte lévő valóságot. A fesztivál idei látogatottsága jóval meghaladta a korábbi évekét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.