Veszélyes szert ajánlanak az interneten

Munkatársunktól
2010. 10. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos betegségre, például HIV-re, tbc-re, maláriára, hepatitisre vagy éppen daganatos kórképekre ajánl egyre több internetes oldal egy készítményt. Nincsenek azonban tudományos adatok arról, hogy ez a Miracle Mineral Solutionnek, Miracle Mineral Supplementnek (MMS) vagy Prime pH cseppeknek nevezett készítmény alkalmas ezeknek a betegségeknek a kezelésére – közölte az ÁNTSZ. Sőt, már számos országban – többek között Ausztráliában, Belgiumban, Kanadában, Csehországban – észlelték az MMS termék káros hatását. Alkalmazása akár életveszélyt is okozhat, ráadásul az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat. Fogyasztása hasi görccsel, hányással, súlyosabb esetben hemolízissel és veseelégtelenséggel járhat. Ezért az ÁNTSZ felhívja a figyelmet, hogy ne vásárolják meg és ne használják az MMS oldatot.
Az MMS a nátrium-klorit 28 százalékos oldata. Általában egy aktiválófolyadékkal együtt forgalmazzák, amely citromsav. A termékismertetőben közlik, hogy ezek együttesen klór-dioxidot alkotnak. Ezek a vegyületek víztisztításra és szilárd felületek fertőtlenítésére alkalmasak, de élelmiszerként, étrend-kiegészítőként vagy gyógyszerként való alkalmazása nincs szabályozva, sem engedélyezve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.