Világsztárok jönnek idén is a lovas Vk-ra

Babó Levente
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén már negyedik alkalommal kerül sor az OTP Bank Lovas Világkupára december 3. és 5. között a Papp László Arénában. A sikertörténetté dagadó rendezvényen most is a világ élvonalához tartozó fogathajtók és díjugratók versenyszámai viszik majd a prímet, de a Világkupa keretein belül zajló versenyek mellett ismét számos lovasbemutató és show-műsorszám gazdagítja a háromnapos programot.
Az esemény sajtótájékoztatóján Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a Világkupa szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy a nyolc díjugrató versenyen világnagyságok sora áll starthoz, akik között helyet kapnak a jelenleg Kentuckyban, a lovas világjátékokon versenyző magyar csapat tagjai is. A fogathajtók közül itt lesz a tavalyi győztes ausztrál Exell Boyd, a kétszeres világbajnok svájci Werner Ulrich, a holland csapatvilágbajnok Koos de Ronde, a magyarok közül szintén két világbajnok, Dobrovitz József és Lázár Zoltán áll starthoz. Utóbbi az idei pontszerző versenyeken az élen végzett, így elsőként kvalifikálta magát a téli Világkupa- sorozatra.
A szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekre, a pénteki nap most is a nemzeti gyerek lovasnap keretein belül zajlik, remélhetőleg a tavalyi tizennégyezernél is több iskolás foglal majd helyet a lelátókon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.