Zsarolót, uzsorást vettek őrizetbe

Hírösszefoglaló
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek a rendőrök zsarolás gyanúja miatt egy 31 éves budapesti férfit – tudta meg a távirati iroda. A zsaroló a már korábban eljárás alá vont társaival a XI. kerületben pénzt követelt egy 26 éves férfitól annak lakásában. Azzal fenyegetőztek, hogy rendőrségi eljárást kezdeményeznek, és követelésüket a gyanúsított fegyver, illetve rendőrségi jelvény felmutatásával is nyomatékosította. A fenyegetések hatására a sértett csaknem kétmillió forintot adott át. A gyanúsítottat vasárnap fogták el, a rendőrség indítványozta az előzetes letartóztatását. Tiszarádon uzsorások vertek meg egy férfit, az egyik elkövetőt a rendőrség már elfogta, a másik kézre kerítésére elfogatóparancsot adtak ki. A könnyű sérüléseket szenvedett 26 éves tiszarádi férfit hétfőn két férfi ültette be egy autóba, egy közeli területre vitték, ahol megverték, majd visszafelé jövet kilökték a járműből. A sértett először azt mondta a rendőröknek, hogy nem történt semmi vele, később azonban elárulta: uzsoratartozása miatt bántalmazták. Harmincezer forintos tartozásáért százezer forintot követeltek tőle és a verésen kívül azzal fenyegették, hogy az egész családját kiirtják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.