A debreceniek vitték el az Armel-fődíjat

R. Kiss Kornélia
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristina Baggio olasz színésznő kapta tegnap a harmadik alkalommal megrendezett Armel operaverseny és -fesztivál legjobb női előadójának járó, tízezer euróval járó elismerést Szegeden. A zsűri öt opera-előadás tizenhárom fiatal művésze közül választotta ki a szopránt, aki Renátát alakította A tüzes angyalban; a Prokofjev-opera, amelyet a Debreceni Csokonai Színházban állított színpadra Silviu Purcarete Párizsban élő román rendező, a legjobb előadás díját is elnyerte. A Vidnyánszky Attila vezette társulat az utóbbi időben egyre többször vívja ki a szakma és a közönség elismerését, és most ismét sikerrel vette a hatalmas technikai és zenei kihívást jelentő ötfelvonásos expresszionista operával járó akadályokat. A debreceni társulat a verseny zárásaként lépett fel a Prokofjev-mű magyarországi ősbemutatójával: az előadás ilyen módon máris egy rangos elismerést mondhat magáénak. A fesztivált közvetítő magyar csatorna, a Duna Televízió közönségdíját a nézők szavazatai alapján a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Verdi Juronics Tamás rendezésében színpadra került Traviatája kapta. A német– francia kulturális adó, az Arte Live Web nézői pedig Knut Vagee norvég népmese alapján írt Veslefrikk című egyfelvonásos operáját találták a legjobbnak, amelyet Alföldi Róbert állított színpadra a bergeni Den Nye Operában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.