A legjobb hazai jazzegyüttesek Balatonbogláron

2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak nyáron koncerteznek Balatonbogláron a legjobb hazai dzsesszegyüttesek, a két éve alapított boglári Helyiérték Egyesület az őszi, téli és tavaszi hónapokban is színpadot kínál a hazai zenekaroknak. A Special Providence kezdi a hét végén a koncertsorozatot, a Markó Ádám, Kertész Márton, Cséry Zoltán és a Fehérvári Attila felállású együttes fúziós és dzsesszrockkal lép színpadra. Dés András kvartettje Bogláron is teszteli a saját szerzeményeit, a New Yorkban élő kiváló dzsesszdobos nevét viselő Németh Ferenc Onion Project pedig január utolsó szombatján egyebek között grouve-os zenét játszik. A zongorista Nagy János, a basszusgitáros Szappanos György és a dobos Banai Szilárd február végi műsora a világzene mellett gyengéd lírát ígér a hallgatóságnak, márciusban pedig a két éve alakult Kéknyúl Hammond Band orgonás dzsesszszámokat és funkot játszik.
A helyi Balaton Jazz Orchestra sztárvendége április végén Pély Barna lesz, a koncertsorozatot május utolsó szombatján a budai művészképző boglári tagozatának hangversenye zárja. – A Nemzeti Kulturális Alap zenei kollégiumánál elnyert, több mint hétszázezer forintos támogatásának és a helyi önkormányzat segítőkészségének köszönhető, hogy a hűvösebb hónapokban is szól a dzsessz Bogláron – fogalmaz Szalai Tünde, a város kulturális központjának igazgatója, az egyesület egyik alapítója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.