A többség az állami nyugdíjban bízik

M a szavazhat az Országgyűlés azokról a törvényjavaslatokról, amelyek megteremtenék annak az alapját, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok 2010. november 1. és 2011. december 31. között tagdíj helyett járulékot fizessenek a Nyugdíj-biztosítási Alapba.

Munkatársainktól
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eközben Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott tegnap ismertette a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatát.
A szocialisták viszont ügydöntő népszavazást szerveznek a magánnyugdíjpénztárak megvédéséért, a Lehet Más a Politika szerint pedig nagy valószínűséggel alkotmányellenes a Fidesz–KDNP javaslata.
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából ugyanakkor kiderül, a felnőtt állampolgárok elsöprő többsége egyetért a kormányzati szándékkal, hogy a jövőben mindenki szabadon választhassa meg, akar-e magán-nyugdíjpénztári tag lenni, és a magyar emberek közül kétszer annyian bíznak az állami nyugdíjrendszerben, mint a magánban.

Részletek a 2., publicisztika a 6. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.