Álcímet adott meg Joav Blum

Dénes Zoltán
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen, a Legfelsőbb Bíróságon is pert nyert a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal Joav Blum izraeli–magyar állampolgárral szemben, az üzletember sukorói lakcímbejelentésével kapcsolatban. A Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros földügyét intéző befektető fordult a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérelemmel, ám a Fejér Megyei Bíróság helybenhagyta a sukorói jegyző döntését, aki fiktívnek, vagyis nem valósnak nyilvánította sukorói lakcímét.
A Fejér Megyei Főügyészség tavaly márciusban rendelt el nyomozást közokirat-hamisítás gyanúja miatt, mivel azt feltételezte, hogy Joav Blum álcímet adott meg, amikor megkötötte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel (MNV) azt a szerződést, amelynek köszönhetően Pest megyei gyümölcsöseiért cserébe hozzájuthatott az állami tulajdonban lévő Velencei-tó partján fekvő 70 hektáros területhez.
Az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészséghez, amely az eljárás során a vagyonkezelő egykori vezetőit és Bajnai Gordon, illetve Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnököket is tanúként hallgatta ki, s megállapította, hogy az ügylet miatt az államot több mint 1,3 milliárd forintos veszteség érte. Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, a szervezet értékesítési és jogi igazgatója előzetes letartóztatásba került. A volt vezért különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják, az igazgatót pedig bűnsegédlettel. Ügyészségi források által meg nem erősített információink szerint a vádhatóság a közelmúltban szocialista politikusok mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Legfőbb Ügyészségnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.