Átadták tegnap a színi Junior Prima Díjakat

R. Kiss Kornélia
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt színművész, két táncművész és egy-egy énekes, díszlettervező, illetve vágó vehette át a színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait tegnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A harmincévesnél fiatalabbak elismerésére létrehozott, fejenként 7000 euróval járó díjjal kitüntetett színészek közül Bata Éva a Vígszínház, Petrik Andrea a Radnóti Színház, Szandtner Anna az Örkény István Színház, Tenki Réka a budapesti Katona József Színház, Tompos Kátya pedig a Nemzeti Színház színművésze. Rajtuk kívül Feke Pál színész-énekesnek, Felméry Lili balettművésznek, Izsák Lili díszlet- és jelmeztervezőnek, Jancsó Dávid vágónak, valamint Nyári Gábornak, a Magyar Fesztivál Balett táncművésznek ítélték oda a Junior Prima címet ebben az évben. Takács Ildikó, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja elmondta: a színház- és filmművészeti kategória díjait először 2008-ban adták át, de az idei második átadásra csak egy év szünet után, új támogatók közreműködésével kerülhetett sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.