Blues a Petőfi Csarnokban

Lengyel Viktor
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Bonamassa, a világhírű amerikai bluesgitáros ma este nyolctól a Petőfi Csarnokban ad koncertet. A zenészt a blues fiatalabb generációjának egyik legnagyobbjaként emlegetik, stílusára a technikai precizitás és a virtuóz, érzelmekkel teli játék jellemző. Bonamassa New York-i gyermekkora óta zenekedvelő környezetben élt, édesapja hangszerüzletében már nagyon fiatalon gitárt akasztottak a nyakába. Tehetsége hamar nyilvánvalóvá vált, amikor hatévesen már megtanulta Jimi Hendrix Woodoo Childját, tizenkét évesen pedig a blues egyik nagymestere, B. B. King előtt lépett fel. Nagy lendülettel induló karrierje 2000-ben hozta meg neki az első önálló nagylemezt, innentől szinte évente jöttek az újabb megjelenések. A 2003-as Blues Deluxe című album az év meglepetés sikere lett, és a legjelentősebb zenei ranglista, a Billboard élére került. Később megjelenő lemezeinek fenntartott helye lett a ranglistán, a legsikeresebb Sloe Gin című harmincnyolc hétig tartotta magát az első tíz között. A Petőfi Csarnokban legújabb, sorban a tizedik lemeze anyagát mutatja be, amelyen egyébként közreműködőként szerepel a blueslegenda, B. B. King is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.