Börtönbüntetés fatolvajoknak

Hírösszefoglaló
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három fatolvaj bukott le Fejér megyében a napokban, őrizetbe vették őket, és szabálysértési eljárást indítottak ellenük – közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Perkátán egy rendszám nélküli, tűzifával megrakott autót állított le a körzeti megbízott. Kiderült, hogy a fatolvajok engedély nélkül hozták el a fát, ráadásul forgalomból kivont járművel közlekedtek. Sárbogárdon, egy bekerítetlen telken egy 54 éves férfi és 49 éves felesége három mázsa fát irtott ki láncfűrésszel. Az ingatlan azonban nem az övék, és engedélyük sem volt a favágásra. A házaspárt őrizetbe vették.
Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt nem jogerősen börtönbüntetésre ítélt a napokban a Szikszói Városi Bíróság egy 52, egy 35 és egy 27 éves csenyétei férfit, akik még tavaly februárban jogtalanul fát vágtak az erdőben, majd a kiérkező rendőrök ellen fordultak. A bíróság az 52 éves vádlottat egy év és hat hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Társa, a 35 éves férfi nyolc hónap letöltendő börtönt kapott, és elrendelték a korábban csalás miatt rá kiszabott nyolc hónap börtönbüntetés végrehajtását is. A 27 éves vádlottat egy év, kilenc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és emellett le kell ülnie a csalás, illetve garázdaság miatt korábban kiszabott, összesen 17 hónap szabadságvesztését is.
Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a három fatolvajt Csenyéte külterületén két vadász érte tetten, és értesítette a rendőrséget. Mire a járőrök a helyszínre értek, addigra a fatolvajokhoz a faluból több, a vadászokat és a rendőröket fenyegető csoport is csatlakozott. Amikor a tolvajok a tömegtől kapott botokkal közelítettek feléjük, a járőrök először tonfával, majd gázspray-vel védekeztek. Az indulatokat végül az újabb rendőrök érkezése csillapította le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.