Brüsszeli kormányülés

Balogh Roland
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdasági kormányzás, az EU 2020 programcsomag, energiapolitika, bővítési politika és keleti partnerség – ezt a négy nagy témakört vitatja meg ma Brüsszelben a magyar kormány delegációja és az Európai Bizottság (EB). Nagy Anna kormányszóvivő közleménye szerint a magyar elnökségre való felkészülés jegyében megrendezendő együttes ülésen az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció tagjai lesznek a kormánytagok, több államtitkár, valamint olyan állami vezetők, akik európai uniós kérdésekkel foglalkoznak. A miniszterek, illetve államtitkárok az együttes munkaülés után külön szekciókban folytatnak megbeszéléseket az illetékes uniós biztosokkal. A magyar delegáció 44 főből áll, és – a tervek szerint – saját szekciójában elnököl majd Pintér Sándor belügy-, Hende Csaba honvédelmi, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi, Martonyi János külügy-, Matolcsy György nemzetgazdasági, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A delegációval tart Varga Mihály miniszterelnökséget vezető és Győri Enikő uniós ügyekért felelős külügyi államtitkár.
A közös munkaebéden az uniós költségvetés félidei felülvizsgálatáról, a következő pénzügyi kerettel kapcsolatos bizottsági javaslatok ütemezéséről, a közös agrárpolitikáról, a kohéziós politikáról, a Duna Stratégiáról, valamint a romapolitikáról tartanak megbeszélést. Az esemény után Orbán Viktor José Manuel Barroso EB-elnökkel tart sajtótájékoztatót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.