Budapesti késelések

Három helyszínen három embert késeltek meg a hét végén Budapesten, egyikük meghalt, két másik áldozatot életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. Két bűncselekmény feltételezett tetteseit néhány óra alatt elfogta a rendőrség, a harmadikat még keresik.

2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét vesztette egy ötven év körüli férfi, akit egy eddig azonosítatlan tettes késelt meg szombaton éjszaka a fővárosban, a IX. kerületi Határ úton. A férfi négy társával ivott az egyik büfé előtt, amikor szóváltásba keveredtek egy járókelővel, aki késsel megszúrta az áldozatot, majd elmenekült. A sérültön a mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette – tájékoztatta lapunkat Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese, aki beszámolt két másik késelésről is. Elmondta, szombaton este a X. kerületi Alkér utca egyik társasházának udvarán egy ott lakó 42 éves férfi szóváltásba keveredett három másikkal, akik bántalmazták, sőt egyikük többször is megszúrta. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A gyanúsítottak elmenekültek, de a BRFK akcióosztályának munkatársai a szemtanúk által elmondottak és a helyszínen szerzett információk segítségével rövid idő alatt azonosították és elfogták őket. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított eljárást ellenük.
Életveszélyes késeléshez riasztották a mentőket pénteken a Nyugati pályaudvarról is, ahol egy 26 és egy 37 éves férfi keveredett vitába. Az idősebb végül megszúrta a fiatalabbat és elmenekült. Néhány órával később, szombaton hajnalban az akcióosztály munkatársai az V. kerületben, a Deák téren elfogták, életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indult eljárás ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.