Bűncselekménygyanú Gyurcsányéknál?

Munkatársunktól
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Léhmann György siófoki ügyvéd egy olyan 2001-es részvénycsereügylet kapcsán, amely Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök érdekeltségei között zajlott le – tudta meg a Magyar Hírlap. Az ügyvéd lapunknak elmondta: hűtlen kezelés, csalás, adócsalás és számvitel rendjének megsértése miatt tette a feljelentést ismeretlen tettes ellen.
Ismertetése szerint 2001. január 31-én a Gyurcsány érdekeltségébe tartozó offshore cég, az Altus Luxembourg S.A.H. 40 százalékkal növelte tulajdoni hányadát az anyavállalat, az Altus Rt. egy másik leánycégében, az Aldo Kft.-ben, és ugyanezen a napon az offshore cég egy másik Gyurcsány-érdekeltségben, a Mosonmagyaróvári Timföld és Műkorund (Motim) Rt.-ben lévő 40 százalékos részesedését átadta az Altusnak. Léhmann úgy véli, Gyurcsány így fillérekért juthatott hozzá a Motim részvényeihez, 2001-ben ezzel a tranzakcióval egy legalább 40 milliárdos piaci értékű cég részvényeinek 40 százalékát helyezte át Luxembourgból a Szalay utcába. – Elsősorban adózási okból állították be úgy a tranzakciót, mintha egy egyszerű csere történt volna két cég üzletrésze, illetve részvénycsomagja között.
Az ügyvéd hozzátette: a feljelentésben számvitel rendjének megsértése is szerepel, mivel az Altus 2009-es mérlegbeszámolójában szerinte bizonyos információk nem szerepelnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.